Obwarzanek z marynowanym tuńczykiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- gruby plaster świeżego tuńczyka
- 2-3 obwarzanki
- 1 pomarańcza
- świeża kolendra
- sos koreański Sriracha
- cebula czerwonej
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka Wasabi
- limonka
- garść rukoli
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Najpierw pokrój tuńczyka w średnią kostkę i włóż do miseczki. Rybę skrop sokiem z limonki i sokiem z pomarańczy. Dodaj kolendrę. Całość polej olejem sezamowym i sosem koreańskim Sriracha, dodaj posiekaną czerwoną cebulę. Wszystko posól i wymieszaj. Poczekaj ok. 15 minut, aż ryba się zetnie.
Przygotuj sos. Majonez połącz ze skórką z limonki, sokiem z limonki oraz wasabi. Sos wymieszaj. Na koniec dodaj świeżą posiekaną kolendrę.
Obwarzanek przekrój na pół i podsmaż na masełku. Na spód obwarzanka nałóż rukolę, następnie marynowanego tuńczyka. Górną warstwę obwarzanka posmaruj majonezem i przykryj dolną część kanapki. Smacznego!
Przygotuj sos. Majonez połącz ze skórką z limonki, sokiem z limonki oraz wasabi. Sos wymieszaj. Na koniec dodaj świeżą posiekaną kolendrę.
Obwarzanek przekrój na pół i podsmaż na masełku. Na spód obwarzanka nałóż rukolę, następnie marynowanego tuńczyka. Górną warstwę obwarzanka posmaruj majonezem i przykryj dolną część kanapki. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W