Obwarzanek z marynowanym tuńczykiem

Obwarzanek z marynowanym tuńczykiem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Najpierw pokrój tuńczyka w średnią kostkę i włóż do miseczki. Rybę skrop sokiem z limonki i sokiem z pomarańczy. Dodaj kolendrę. Całość polej olejem sezamowym i sosem koreańskim Sriracha, dodaj posiekaną czerwoną cebulę. Wszystko posól i wymieszaj. Poczekaj ok. 15 minut, aż ryba się zetnie.
Przygotuj sos. Majonez połącz ze skórką z limonki, sokiem z limonki oraz wasabi. Sos wymieszaj. Na koniec dodaj świeżą posiekaną kolendrę.
Obwarzanek przekrój na pół i podsmaż na masełku. Na spód obwarzanka nałóż rukolę, następnie marynowanego tuńczyka. Górną warstwę obwarzanka posmaruj majonezem i przykryj dolną część kanapki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA