Karp pod chrzanową pierzynką
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.11)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 filety z karpia bez skóry
- 4 łyżki chrzanu śmietankowego
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki sklarowanego masła
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z karpia natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać chrzan z bułką tartą. Blachę do pieczenia wyłożyć natłuszczonym pergaminem, ułożyć na nim filety. Każdego fileta przykryć mieszanką chrzanu i bułki, polać masłem sklarowanym. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż ryba jest gotowa, a pierzynka lekko rumiana.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W