Karp pod chrzanową pierzynką

Karp pod chrzanową pierzynką
Oceń przepis:
51 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

  • 4 filety z karpia bez skóry
  • 4 łyżki chrzanu śmietankowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki sklarowanego masła
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filety z karpia natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać chrzan z bułką tartą. Blachę do pieczenia wyłożyć natłuszczonym pergaminem, ułożyć na nim filety. Każdego fileta przykryć mieszanką chrzanu i bułki, polać masłem sklarowanym. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż ryba jest gotowa, a pierzynka lekko rumiana.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA