Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 filety dowolnej ryby (np. serioli)
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka oliwy
Purée:
- 2 filiżanki słodkich ziemniaków
- 1 łyżka mleka sojowego
- 1 łyżeczka oliwy
- pół łyżeczki białego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę przyprawić z obu stron i umieścić na patelni z rozgrzaną oliwą skórą do dołu. Zrumienić, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec 10 minut w temperaturze 180°C.
Ziemniaki ugotować na parze do miękkości. Ugnieść z pozostałymi składnikami.
Ziemniaki ugotować na parze do miękkości. Ugnieść z pozostałymi składnikami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W