Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków

Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 filety dowolnej ryby (np. serioli)
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy
Purée:
  • 2 filiżanki słodkich ziemniaków
  • 1 łyżka mleka sojowego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • pół łyżeczki białego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę przyprawić z obu stron i umieścić na patelni z rozgrzaną oliwą skórą do dołu. Zrumienić, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec 10 minut w temperaturze 180°C.
Ziemniaki ugotować na parze do miękkości. Ugnieść z pozostałymi składnikami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA