Zalewajka na żurku

Zalewajka na żurku
Oceń przepis:
80 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kiełbasę jałowcową pokrój w kostkę, dodaj pokrojonego pora, cebulę, startą na tarce marchew, seler i pietruszkę, zalej warzywa 2 litrami wody i gotuj przez 10 min.
Po tym czasie dodaj wszystkie przyprawy oraz czosnek. Na koniec dodaj do zalewajki obrane i pokrojone ziemniaki.
Zalewajkę gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Na końcu zalewajkę zalej żurkiem i gotuj jeszcze przez 5 minut. Dopraw śmietaną i koperkiem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA