Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 filiżanki czerwonej soczewicy
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 arkusz kombu
1 posiekany por
1 filiżanka pokrojonej, obranej dyni
1 litr bulionu jarzynowego
1 płat chleba górskiego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza chlebem) umieścić w garnku. Gotować, aż soczewica będzie miękka (20-25 minut). Wyłowić kombu, a resztę zmiksować. Kombu posiekać i dodać do zupy.
Chleb zrumienić nad ogniem, połamać na kawałki i podawać z zupą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W