Krem z pieczonej papryki z bryndzą
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 duże czerwone papryki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 litr wywaru warzywnego lub drobiowego
- 200g bryndzy
- sól
- pieprz
- tarta gałka muszkatołowa
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Papryki natnij na czubku i posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 240 st. C i piecz do momentu aż skórka zbrązowieje. Przełóż papryki do szczelnej torebki i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z papryki skórkę i usuń nasiona. W rondlu zeszklij na małej ilości oleju pokrojony czosnek i cebulę, dodaj obraną paprykę, chwilę podduś i zalej wszystko bulionem. Gotuj wszystko 10 minut, przypraw i zmiksuj ręcznym blenderkiem na gładki krem. Pod koniec miksowania dodaj po kawałku bryndzy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W