Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku

Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Groszek sparz krótko w wodzie z solą i cukrem. Zmiksuj go na krem, dodaj sok z limonki, dopraw solą oraz pieprzem.
Buraki pokrój na bardzo cienkie plastry, skrop syropem z pędów sosny, sokiem z limonki. Dodaj jeżyny i jagody. Na końcu skrop olejem Kujawskim z bazylią i cytryną. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Grejpfruta obierz i wyfiletuj. Łososia wędzonego ze skórą delikatnie podgrzej na patelni.
Łososia podawaj na musie z groszku, z burakami i jeżynami, filecikami z grejpfruta i płatkami róż.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA