Piersi z kurczaka podane na makaronie casarecce

Piersi z kurczaka z casarecce
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka lekko nacinamy, smarujemy sosem.
Cukinię kroimy na półplasterki i dodajemy do kurczaka.
Formę żaroodporną smarujemy oliwą, układamy na niej kurczaka i warzywa, wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut.
W tym czasie przygotowujemy pesto. Słonecznik prażymy na suchej patelni, lekko wystudzony przesypujemy do malaksera, dodajemy poszatkowane zioła, sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę. Miksujemy całość na pastę.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzamy go i mieszamy z pesto. Na talerzu układamy makaron, na wierzch kładziemy filet z kurczaka. Podajemy gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA