Kaszotto potrójnie pomidorowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 1 cebula
- 4 suszone pomidory
- ¼ papryczki pepperoni lub szczypta płatków chili
- oliwa
- 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- 1,5 szklanki bulionu warzywnego
- szczypta szafranu
- 3 pomidory malinowe lub 2 bawole serca / 500 g
- do podania: pomidorki koktajlowe, oliwa, garść bazylii, sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę, suszone pomidory oraz papryczkę posiekać. Na dnie patelni rozgrzać oliwę i dodać tak przygotowane składniki. Smażyć na niedużym ogniu przez 3 - 4 minuty.
Następnie wsypać kaszę, dokładnie przesmażyć i dodać szafran oraz bulion. Przykryć i gotować do czasu, aż kasza wchłonie bulion, czyli około 15 - 20 minut.
W międzyczasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Dodać do kaszy wraz ze sporą szczyptą soli oraz małą szczyptą pieprzu i gotować jeszcze przez 3 - 5 minut bez przykrycia. Podawać ze świeżą bazylią, dobrą oliwą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Następnie wsypać kaszę, dokładnie przesmażyć i dodać szafran oraz bulion. Przykryć i gotować do czasu, aż kasza wchłonie bulion, czyli około 15 - 20 minut.
W międzyczasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Dodać do kaszy wraz ze sporą szczyptą soli oraz małą szczyptą pieprzu i gotować jeszcze przez 3 - 5 minut bez przykrycia. Podawać ze świeżą bazylią, dobrą oliwą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W