Hot dog z kiełbasą z dziczyzny, sosem tatarskim i krążkami cebuli
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 3 średnie surowe kiełbaski z dziczyzny
- 40 g suszonych, namoczonych grzybów
- 250 g kiszonej kapusty
- sól
- pieprz
- ½ szklanki jasnego piwa
- ½ szklanki wody z moczenia grzybów
- długa bagietka
Sos tatarski:
- 120 ml dobrego majonezu
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanego ogórka konserwowego
- łyżka posiekanych konserwowych pieczarek
- łyżka sosu Worcestershire
- szczypta curry
Smażone szalotki w tempurze:
- 4 szalotki
- 4 łyżki tempury
- jasne piwo
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce połącz kiszoną kapustę, posiekane namoczone grzyby, piwo, wodę z namoczonych grzybów. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
W brytfance ułóż kiełbaski z dziczyzny i obłóż je kiszoną kapustą z dodatkami. Kiełbaski piecz w rozgrzanym piekarniku, w 180 stopniach przez 20-25 minut, w zależności od wielkości kiełbasek.
W trakcie pieczenia kiełbasek przygotuj dodatki.
Zacznij od sosu. W misce połącz majonez z dodatkami i dokładnie wszytko wymieszaj.
Świetnym dodatkiem do hot doga będą smażone krążki cebuli. Cebulę pokrój na grube plastry. W misce połącz gotową tempurę i dolewaj tyle piwa, żeby powstało gęste ciasto.
Krążki cebuli obtocz w powstałym cieście i smaż na głębokim, bardzo rozgrzanym oleju.
Bagietkę podziel na mniejsze kawałki, przekrój w wzdłuż i grilluj na patelni. Jedną kromkę posmaruj sosem tatarskim na to nałóż porcję pieczonej kiełbasy, kapisty i krążki cebuli. Smacznego!
W brytfance ułóż kiełbaski z dziczyzny i obłóż je kiszoną kapustą z dodatkami. Kiełbaski piecz w rozgrzanym piekarniku, w 180 stopniach przez 20-25 minut, w zależności od wielkości kiełbasek.
W trakcie pieczenia kiełbasek przygotuj dodatki.
Zacznij od sosu. W misce połącz majonez z dodatkami i dokładnie wszytko wymieszaj.
Świetnym dodatkiem do hot doga będą smażone krążki cebuli. Cebulę pokrój na grube plastry. W misce połącz gotową tempurę i dolewaj tyle piwa, żeby powstało gęste ciasto.
Krążki cebuli obtocz w powstałym cieście i smaż na głębokim, bardzo rozgrzanym oleju.
Bagietkę podziel na mniejsze kawałki, przekrój w wzdłuż i grilluj na patelni. Jedną kromkę posmaruj sosem tatarskim na to nałóż porcję pieczonej kiełbasy, kapisty i krążki cebuli. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W