Hot dog z kiełbasą z dziczyzny, sosem tatarskim i krążkami cebuli

Hot dog z kiełbasą z dziczyzny
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 3 średnie surowe kiełbaski z dziczyzny
  • 40 g suszonych, namoczonych grzybów
  • 250 g kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • ½ szklanki jasnego piwa
  • ½ szklanki wody z moczenia grzybów
  • długa bagietka
Sos tatarski:
Smażone szalotki w tempurze:
  • 4 szalotki
  • 4 łyżki tempury
  • jasne piwo
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce połącz kiszoną kapustę, posiekane namoczone grzyby, piwo, wodę z namoczonych grzybów. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
W brytfance ułóż kiełbaski z dziczyzny i obłóż je kiszoną kapustą z dodatkami. Kiełbaski piecz w rozgrzanym piekarniku, w 180 stopniach przez 20-25 minut, w zależności od wielkości kiełbasek.

W trakcie pieczenia kiełbasek przygotuj dodatki.
Zacznij od sosu. W misce połącz majonez z dodatkami i dokładnie wszytko wymieszaj.

Świetnym dodatkiem do hot doga będą smażone krążki cebuli. Cebulę pokrój na grube plastry. W misce połącz gotową tempurę i dolewaj tyle piwa, żeby powstało gęste ciasto.
Krążki cebuli obtocz w powstałym cieście i smaż na głębokim, bardzo rozgrzanym oleju.

Bagietkę podziel na mniejsze kawałki, przekrój w wzdłuż i grilluj na patelni. Jedną kromkę posmaruj sosem tatarskim na to nałóż porcję pieczonej kiełbasy, kapisty i krążki cebuli. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA