Tabbouleh szparagowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 1 pęczek szparagów
- kilka kropli oleju roślinnego
- sól
- ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- ¼ szklanki drobno posiekanej pietruszki
- 2 łyżki drobno posiekanej mięty
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- ¼ łyżeczki kuminu
- 10 pomidorów koktajlowych
- garść sezamu i mała garść pistacji
- sól i czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Szparagi obrać do połowy, uciąć twardy koniec, a następnie tak przygotowane szparagi pokroić na 3 – 4 kawałki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić olejem oraz solą i dokładnie natrzeć. Piec przez 10 – 12 minut.
W międzyczasie w dużej misce połączyć wszystkie pozostałe składniki poza pomidorami, pistacjami i sezamem. Na dobrze wymieszaną kaszę z dodatkami wyłożyć upieczone szparagi i połówki pomidorów, a na koniec obsypać wszystko sezamem. Najlepiej smakuje po chwili w lodówce.
W międzyczasie w dużej misce połączyć wszystkie pozostałe składniki poza pomidorami, pistacjami i sezamem. Na dobrze wymieszaną kaszę z dodatkami wyłożyć upieczone szparagi i połówki pomidorów, a na koniec obsypać wszystko sezamem. Najlepiej smakuje po chwili w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W