Chili sin carne
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 1 cebula
- 2 bataty / 500 g
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub wody
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- 2-4 łyżki zaparzonej mocnej kawy
- 2 łyżki wódki
- 1/3 łyżeczki papryki wędzonej
- 1/4 łyżeczki kolendry mielonej
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- 1 łyżeczka kuminu
Do podania:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę, bataty i paprykę pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać warzywa i smażyć przez 5 - 8 minut. Następnie dodać przyprawy, dokładnie zamieszać i dodać fasolę.
Do garnka dodać pomidory, koncentrat oraz bulion. Przykryć i gotować do miękkości przez około 15 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku, podawać z uprażonym sezamem, orzechami, świeżą kolendrą oraz limonką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W