Lody sojowe z pomarańczą, migdałami i kakao
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie, Dobre dla dzieci, Lody
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:500 ml mleka sojowego
półtorej łyżeczki wody pomarańczowej
1 filiżanka posiekanych, prażonych migdałów
2 łyżki kakao
1 łyżka słodzika ze stewii, syropu z agawy albo cukru kokosowego
prażone migdały do dekoracji
Przygotowanie:
Mleko wstawić do zamrażalnika na całą noc. Zamrożone pokroić, a potem rozdrobnić w blenderze z pozostałymi składnikami.
Przybrać migdałami i podawać w wysokich szklankach albo zmrozić w foremkach do lodów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Lody
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W