Halibut w oliwie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 filety halibuta bez skóry (po 125 g)
- 1,5 miarki oliwy
- skórka z pomarańczy
- pół łyżeczki ziaren fenkułu
- 2 gałązki tymianku
- ząbek czosnku
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól morska
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 120° C. Ułożyć filety w formie jak najlepiej dobranej do ich wielkości. Zalać oliwą tak żeby je zakryła. Dodać skórkę pomarańczową, fenkuł, tymianek, czosnek i pieprz. Piec do kruchości, przez ok. 10 min. Wyjąć rybę z oliwy. Przybrać solą morską. Filety podawać skropione oliwą, która została w formie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W