Troć marynowana w pieprzu i koprze

Troć marynowana w pieprzu i w koprze
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 600 g fileta z troci
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki cukru
  • 6 łyżek siekanego koperku
  • 3 łyżki pieprzu czarnego młotkowanego
  • chrzan tarty
  • śmietanka
  • cytryna

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W melakserze zmiksuj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj z koperkiem. Sprawdź dokładnie czy filet nie ma ości i rozprowadź po wierzchu warstwę marynaty. Zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 3 dni. Ubij śmietankę na pianę, dodaj sok z cytryny i wymieszaj w równych proporcjach z tartym chrzanem. Rybę krój w jak najcieńsze plastry i podawaj z chrzanową pianką.

Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA