Troć marynowana w pieprzu i koprze
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 3 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- 600 g fileta z troci
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki cukru
- 6 łyżek siekanego koperku
- 3 łyżki pieprzu czarnego młotkowanego
- chrzan tarty
- śmietanka
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W melakserze zmiksuj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj z koperkiem. Sprawdź dokładnie czy filet nie ma ości i rozprowadź po wierzchu warstwę marynaty. Zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 3 dni. Ubij śmietankę na pianę, dodaj sok z cytryny i wymieszaj w równych proporcjach z tartym chrzanem. Rybę krój w jak najcieńsze plastry i podawaj z chrzanową pianką.
Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe
Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W