Kiełbasa smażona z figami

Kiełbasa smażona z figami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 2)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 400 g surowej białej kiełbasy
  • 8 świeżych fig, pokrojonych w ósemki
  • 6-8 liści młodej kapusty, porwanych na małe kawałki
  • kwiaty ogórecznika, do dekoracji (opcjonalnie)
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 200 g sera z błękitną pleśnią
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wycisnąć mięso z osłonek, podzielić na niewielkie kawałki, obsmażyć na oleju na średnim ogniu. Dodać kapustę, smażyć przez kolejne 2 minuty. Włożyć kawałki fig i ogórecznik, wlać ocet, chwilę przesmażyć, mieszając. Podawać z bryłkami sera, skropione olejem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA