Polędwiczki wieprzowe z porami w piwie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 2)
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 por
- 700 g polędwiczek wieprzowych
- 4 świeże figi
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 gałązki tymianku
- 200 ml jasnego piwa (niezbyt goryczkowego)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pory przekroić wzdłuż na pół. Opalić z obu stron na suchej, rozgrzanej patelni. Posolić. Zdjąć z patelni, odłożyć.
Polędwiczki pokroić na cztery części, usmażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, często obracając. Zdjąć mięso z patelni, wlać resztę oleju. Figi przekroić na pół, usmażyć z jednej strony. Włożyć mięso, dodać tymianek, wlać piwo, zagotować, podgrzewać przez kolejne 2 minuty, podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Kuchnia skandynawska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W