Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 500 g sznyclówki cielęcej pokrojonej w 5 mm plastry
- mąka do obtaczania
- 60 g masła
- 150 ml wina likierowego
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- groszek mrożony
- łyżka masła do groszku
- sól i cukier do gotowania groszku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sznycle lekko rozbij. Mięso obtocz w mące, nadmiar mąki strząśnij. Rozgrzej masło na dużej, ciężkiej patelni. Usmaż sznycle z obu stron - smaż je partiami. Usmażone wyjmuj i układaj na talerzu. Gdy wszystkie będą usmażone ułóż je z powrotem na patelni. Dolej wino. Posól i popieprz. Mieszaj podsmażając, aż mięso pokryje się warstwą wina z mąką. Podawaj z ugotowanym zielonym groszkiem z masłem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W