Ziemniaczane rosti z pieczonymi kiełbaskami jagnięcymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków sałatkowych
- 2 średnie cebule
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 4 surowe kiełbaski jagnięce
- 2 łyżki musztardy dijon
- łyżka miodu
- szkl. piwa
- 2 łyżki chrzanu w słoiczku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kiełbaski jagnięce ułóż w naczyniu do zapiekania.
Musztardę wymieszaj z piwem i miodem. Polej zalewą kiełbaski. Na wierzchu ułóż plastry cebuli i gałązkę rozmarynu. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 15 minut.
W misce połącz ziemniaki starte na grubych okach tarki i drobno startą cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Przed smażeniem odciśnij z ziemniaków wodę. Na rozgrzanym oleju smaż placki. Mają być złociste z obu stron i chrupiące.
Placki odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Rosti podawaj z kiełbaskami i chrzanem. Smacznego!
Musztardę wymieszaj z piwem i miodem. Polej zalewą kiełbaski. Na wierzchu ułóż plastry cebuli i gałązkę rozmarynu. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 15 minut.
W misce połącz ziemniaki starte na grubych okach tarki i drobno startą cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Przed smażeniem odciśnij z ziemniaków wodę. Na rozgrzanym oleju smaż placki. Mają być złociste z obu stron i chrupiące.
Placki odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Rosti podawaj z kiełbaskami i chrzanem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z jagnięciny i baraniny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W