Ziemniaczane rosti z pieczonymi kiełbaskami jagnięcymi

Ziemniaczane rosti z kiełbaskami jagnięcymi
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków sałatkowych
  • 2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 4 surowe kiełbaski jagnięce
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • łyżka miodu
  • szkl. piwa
  • 2 łyżki chrzanu w słoiczku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kiełbaski jagnięce ułóż w naczyniu do zapiekania.
Musztardę wymieszaj z piwem i miodem. Polej zalewą kiełbaski. Na wierzchu ułóż plastry cebuli i gałązkę rozmarynu. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 15 minut.
W misce połącz ziemniaki starte na grubych okach tarki i drobno startą cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Przed smażeniem odciśnij z ziemniaków wodę. Na rozgrzanym oleju smaż placki. Mają być złociste z obu stron i chrupiące.
Placki odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Rosti podawaj z kiełbaskami i chrzanem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA