Zupa jarzynowa z kiełbasą, młodym jarmużem i francuskimi kluskami

Zupa jarzynowa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa pokrój na cienkie plasterki. Na smalcu podsmaż ziarna kolendry i suszone pomidory. Następnie dodaj pokrojone warzywa, zielone oliwki, kawałki kiełbasy, pomidory i gałązki rozmarynu. Składniki zalej wodą, zamieszaj i gotuj przez 40 minut. Na koniec do zupy dodaj pokrojony jarmuż.
Idealnym dodatkiem do zupy będą francuskie kluseczki. Zimne masło utrzyj w misce, następnie dodaj żółtka i połącz je z masłem. Na koniec dodaj sól i przesianą mąkę. Utrzyj wszystkie składniki na ciasto. Za pomocą łyżeczek uformuj kluseczki. Gotuj je w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną. Zupę podawaj z kluseczkami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA