Szparagi z grzankami i hiszpańską kiełbasą

Szparagi z grzankami i hiszpańską kiełbasą
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 450 g długich
  • jędrnych szparagów o grubej łodydze
  • z odkrojoną twardą końcówką i obraną skórką z połowy wysokości
  • ¼ szklanki oliwy wysokiej jakości
  • 1 szklanka 1,5 cm kawałków kiełbasy chorizo (około 120 g)
  • 1 ½ szklanki kostek z chleba o boku 1,5 cm
  • najlepiej z bagietki lub chleba wiejskiego
  • ¼ szklanki migdałów w osłonkach
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łodygi szparagów pokroić na 3, 4 kawałki. Tuż przed podaniem na ostrym ogniu mocno rozgrzać oliwę na dużej patelni. Wrzucić szparagi, chorizo, chleb i migdały. Podsmażać pod przykryciem przez 5 do 6-u minut, podrzucając lub mieszając, aż warzywa się zrumienią z wszystkich stron. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na czterech ogrzanych talerzach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA