Szparagi z grzankami i hiszpańską kiełbasą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 450 g długich
- jędrnych szparagów o grubej łodydze
- z odkrojoną twardą końcówką i obraną skórką z połowy wysokości
- ¼ szklanki oliwy wysokiej jakości
- 1 szklanka 1,5 cm kawałków kiełbasy chorizo (około 120 g)
- 1 ½ szklanki kostek z chleba o boku 1,5 cm
- najlepiej z bagietki lub chleba wiejskiego
- ¼ szklanki migdałów w osłonkach
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łodygi szparagów pokroić na 3, 4 kawałki. Tuż przed podaniem na ostrym ogniu mocno rozgrzać oliwę na dużej patelni. Wrzucić szparagi, chorizo, chleb i migdały. Podsmażać pod przykryciem przez 5 do 6-u minut, podrzucając lub mieszając, aż warzywa się zrumienią z wszystkich stron. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na czterech ogrzanych talerzach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W