Szybki ramen po polsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- Wywar:
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek selera
- kawałek pora
- kilka suszonych grzybów
- kawałek kory cynamonu
- gwiazdka anyżu
- 2 goździki
Zupa:
- 1 jajko ugotowane na twardo (na osobę)
- sos sojowy
- ocet ryżowy
- 200 g makaronu sojowego lub ryżowego
- kiełki fasoli
- szpinak baby
- 400 g pieczarek
- olej do smażenia
- pieczone mięso z łopatki
- sezam
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewki, korzeń pietruszki, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zalać 3 litrami wody i gotować. Dodać por pokrojony w plasterki, przyprawy i suszone grzyby. Gotować około 40 minut na średnim ogniu.
W tym czasie obrać jajka i zamarynować z sosie sojowym wymieszanym z octem. Podprażyć sezam. Przygotować makaron według instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć w garnku na oleju. Zalać wywarem. Dodać kiełki fasoli, mięso, szpinak i makaron. Doprawić sosem sojowym i octem.
Podawać z przekrojonym na pół marynowanym jajkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W