Mus jabłkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- 2 kg szarych renet lub antonówek
- 0,5 szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne i skórki, wrzucić do rondla. Dolać wodę, przykryć i zostawić na bardzo małym ogniu. Dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Rozgnieść całość praską do ziemniaków. Przełożyć gotowy mus do wypieczonych w piekarniku słoiczków, zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Pasteryzować w garnku wyłożonym ściereczką około 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W