Frytki z łopianu po japońsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Łukasz Łuczaj
- Seria kulinarna:
- Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 10 korzeni łopianu
- wykopanych kiedy jeszcze roślina nie kwitnie i nie owocuje
- sos sojowy
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Korzenie umyć i pokroić w paski o długości 4 cm i bardzo cienko, dużo cieniej niż frytki. Rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić korzenie, zalać kilkoma łyżkami sosu sojowego i taką samą ilością wody, smażyć aż mocno zbrązowieją, mieszając od czasu do czasu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W