Frytki z łopianu po japońsku

Łopianowe frytki i sałatka z lipy
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 10 korzeni łopianu
  • wykopanych kiedy jeszcze roślina nie kwitnie i nie owocuje
  • sos sojowy
  • olej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Korzenie umyć i pokroić w paski o długości 4 cm i bardzo cienko, dużo cieniej niż frytki. Rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić korzenie, zalać kilkoma łyżkami sosu sojowego i taką samą ilością wody, smażyć aż mocno zbrązowieją, mieszając od czasu do czasu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA