Zalewajka
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 3 duże ziemniaki
- 2 cebule
- 1 butelka zakwasu
- suszone leśne grzyby
- ziele angielskie
- liść laurowy
- biały wiejski chleb
- pieprz ziarnisty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka razem z przyprawami i grzybami. Cebulę opalamy na gazie na czarno i dodajemy do wywaru.
Gotujemy do miękkości ziemniaki.
Drugą cebulę kroimy na kostkę i smażymy na oleju na złoto.
Kiedy ziemniaki są ugotowane , dolewamy wcześniej rozmieszany dobrze zakwas (żurek). Zagotowujemy ponownie. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy cebulową okrasę.
Podajemy ze świeżym wiejskim chlebem na zakwasie.
Gotujemy do miękkości ziemniaki.
Drugą cebulę kroimy na kostkę i smażymy na oleju na złoto.
Kiedy ziemniaki są ugotowane , dolewamy wcześniej rozmieszany dobrze zakwas (żurek). Zagotowujemy ponownie. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy cebulową okrasę.
Podajemy ze świeżym wiejskim chlebem na zakwasie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W