Banan z patelni
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 banan
- 2 łyżki masła
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/2 pomarańczy
- 1 łyżka płatków migdałów
- rum
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomarańcze obrać ścinając całkowicie pomarańczową i białą skórkę. Przygotować filety z pomarańczy (spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy), wycisnąć sok z pozostałej części. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W