Schab po węgiersku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia węgierska
Składniki:
- schab
- śliwki suszone
- czerwone wino
- sól
- pieprz
- gałązki rozmarynu
- mąka
- olej słonecznikowy
- Sos
- ciemne winogrona
- czerwone wino
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Śliwki kroimy na drobne kawałki i gotujemy z winem do zredukowania i nabrania konsystencji powideł. W kawałkach schabu z kością robimy kieszonki za pomocą ostrego noża. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Winnymi powidłami wypełniamy schabowe kieszonki i spinamy gałązkami rozmarynu. Schaboszczaki oprószamy mąką i smażymy na oleju słonecznikowym. Schabowe podawać z sosem winno- winogronowym.
Winogrona smażymy na tłuszczu, na którym wcześniej smażył się schab. Doprawiamy winem, solą i pieprzem. Sos jest gotowy gdy płyn się zredukuje, a całość zgęstnieje.
Winogrona smażymy na tłuszczu, na którym wcześniej smażył się schab. Doprawiamy winem, solą i pieprzem. Sos jest gotowy gdy płyn się zredukuje, a całość zgęstnieje.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W