Wieprzowina calypso
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- kotlety wieprzowe ze schabu
- z warstewką tłuszczu i skórą
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w misce składniki marynaty. Włożyć kotlety i obrócić, aby mięso wchłonęło marynatę. Przykryć folią i wstawić do lodówki (najlepiej na 24 godziny, jeśli to niemożliwe, przynajmniej na kilka godzin). Przed położeniem kotletów na ruszcie wrzucić na węgle kilka pasków skórki z cytrusów i kilka gałązek rozmarynu oraz tymianku. Kotlety wyjąć z marynaty i ułożyć na ruszcie. Piec 6-7 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując lub polewając marynatą. Podawać z młodymi ziemniakami z grilla (patrz: osobny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W