Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z boczkiem i twarogiem

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zapiekanki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Pomidory wydrążamy, pozostawiając kapelusik. Kaszę gotujemy przyjmując proporcję 2 do 1 (2 miarki wody, 1 miarki kasza) w osolonym wrzątku. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na suchej patelni, aż będzie chrupiący i wytopi tłuszcz. Przekładamy boczek do kaszy. Cebulkę kroimy drobno i dusimy na tłuszczu spod boczku. Przekładamy do kaszy, do której dodajemy pokruszony twaróg, drobno poszatkowane zioła i wyciśnięty czosnek. Doprawiamy całość solą i pieprzem, łączymy z jajem i napełniamy wydrążone pomidory. Zapiekamy podlane wodą lub skropione oliwką ok. 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA