Kalarepki faszerowane rillette de canard
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zapiekanki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 kalarepki
- 1 szklanka rillette de canard lub pasztetu
- 2 łyżki natki pietruszki
- 1 cebula lub 4 szalotki
- ½ szklanki mleka
- 1 ząbek czosnku
- ½ szklanki ugotowanej kaszy owsianej
- sól
- pieprz
- oliwa
- szczypta cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalarepki obieramy i wydrążamy, zostawiając ok. 5-7 mm ścianki. Wnętrze kalarepki zostawiamy na surówkę, a wydrążone warzywa gotujemy.
Do rondla nalewamy mleko i wodę, dodajemy cukier i szczyptę soli. Do gotującego się płynu wkładamy kalarepki i gotujemy, aż będą prawie miękkie, ale nie będą się rozpadać.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę szatkujemy. Cebulkę dusimy na patelni z odrobiną oliwy, następnie przeciskamy do niej czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy natkę pietruszki.
Rillette z kaczki mieszamy z cebulką, kaszą i nakładamy do podgotowanych kalarepek. Układamy w naczyniu do zapiekania lekko skropionego oliwą i wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut, aż się ładnie zapieką. Podajemy gorące!
Do rondla nalewamy mleko i wodę, dodajemy cukier i szczyptę soli. Do gotującego się płynu wkładamy kalarepki i gotujemy, aż będą prawie miękkie, ale nie będą się rozpadać.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę szatkujemy. Cebulkę dusimy na patelni z odrobiną oliwy, następnie przeciskamy do niej czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy natkę pietruszki.
Rillette z kaczki mieszamy z cebulką, kaszą i nakładamy do podgotowanych kalarepek. Układamy w naczyniu do zapiekania lekko skropionego oliwą i wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut, aż się ładnie zapieką. Podajemy gorące!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zapiekanki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W