Antrykot z puree z czosnku, puree z ziemniaków z gorczycą i zieloną fasolką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pieprz, chilli, sól (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- antrykot z sezonowanej wołowiny
- pół główki czosnku
- duży ziemniak
- zielona fasolka
- olej z pestek dyni
- olej rzepakowy
- musztarda gorczycowa
- natka pietruszki
- sól
- pieprz młotkowany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować czosnek i rozgnieść na puree, posolić, dodać posiekanej natki. Ugotować ziemniaki i rozgnieść je, dodać musztardy gorczycowej, posolić. Ugotować fasolkę al dente w mocno osolonej wodzie z odrobiną masła. Smażyć stek na patelni posmarowanej olejem rzepakowym przewracając stek co 15 sekund tak, aby zachował soczystość - czynność powtarzać do upragnionego stopnia wysmażenia. Posolić i popieprzyć. Pozwolić odpocząć mięsu minutę i skropić stek olejem z pestek dyni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W