Imbirowe ziemniaki
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Masło imbirowe:
1 szklanka masła
2 łyżki mielonego imbiru
Ziemniaki:
1 kg młodych ziemniaków, gotowanych w słonej wodzie i przekrojonych na połówki
2 łyżki masła imbirowego
sól
Masło imbirowe:
Podgrzej masło na niewielkim ogniu. Dodaj imbir i wymieszaj. Przelej do miski i wstaw do lodówki.
Po 5 min zamieszaj ponownie i wstaw do lodówki na kolejne 5 – 10 min, aż masło się zsiądzie.
Na blacie rozłóż folię. Na folię nałóż imbirowe masło. Zawiń masło w folię. Końce zwiń tak, jakby to był cukierek. Wstaw masło do lodówki.
Ziemniaki z masłem imbirowym:
Podgrzej masło imbirowe na niewielkim ogniu. Kiedy się roztopi, dodaj ziemniaki. Przewracaj ziemniaki, aż będą ciepłe i wymieszane z masłem imbirowym (ok. 5 min). Zdejmij z ognia i dopraw solą.
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W