Rumpuć
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ½ kg wołowiny bez kości
- ½ kg łopatki
- 30 dag boczku wędzonego
- ½ kg kapusty kiszonej
- ¼ małej główki białej kapusty
- ½ kg ziemniaków
- 2 cebule
- 3 marchewki
- ¾ kostki masła
- przecier pomidorowy
- 1-2 kwaśne jabłka
- przyprawy: sól, pieprz, kminek, ziele angielskie, liść laurowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego garnka wlej wodę. Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę, sól, liść laurowy i ziele angielskie.
Na maśle lub oleju przesmaż pokrojoną w kostkę karkówkę, boczek wędzony i cebulę. Dodaj do wywaru.
Następnie dodaj warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dolej przecier pomidorowy i dodaj pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Smacznego!
Na maśle lub oleju przesmaż pokrojoną w kostkę karkówkę, boczek wędzony i cebulę. Dodaj do wywaru.
Następnie dodaj warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dolej przecier pomidorowy i dodaj pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W