Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii

Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Przygotowanie:

Słoninę pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię i wytopić smalec. Kiedy skwareczki będą chrupiące, posypać dorsza solą i odrobiną pieprzu, obtoczyć w mące i ułożyć na patelni. Smażyć kilka minut z każdej strony, uważając, żeby nie przesuszyć ryby—ma być soczysta wewnątrz. Podawać filety posypane skwareczkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA