Masa makowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 szklanka maku
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki miodu
- sok z cytryny
- konfitura wiśniowa
- po łyżce rodzynek
- kandyzowanej skórki pomarańczowej
- płatków migdałowych
- morele i daktyle
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mak zalać wrzątkiem i gotować ok. 20 minut. Odcedzić i zemleć trzykrotnie w maszynce do mięsa przez bardzo drobne sitko, tzw. makowe. Rozgrzać masło z miodem. Dodać mak i smażyć razem mieszając przez 10 minut, dodać bakalie i sok z cytryny. Dosmakować. Gorącą masę makową rozsmarować grubo na upieczony spód mazurka. Udekorować.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W