Gurami smażony w całości
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 1 gurami (600-700 g) patroszony
- z łuskami
- 1 litr oleju roślinnego do smażenia
- 3 gałązki kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondelku połączyć sos rybny, cukier, ocet i wodę, wstawić na mały ogień, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, przelać do miseczki, odstawić do wystygnięcia. Dodać czosnek, chili i imbir, odstawić. W dużym woku rozgrzać olej do temperatury 180 stopni Celsjusza. Ostrożnie zsunąć rybę do gorącego oleju, smażyć na dużym ogniu 5 minut. Wyłożyć rybę na półmisek, polać czterema łyżkami sosu, udekorować gałązkami kolendry. Podawać z ryżem jaśminowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W