Wietnamska pizza
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Wietnam (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 2 arkusze papieru ryżowego
- 2 łyżki suszonych krewetek
- majonez
- sos sriracha
- 2 jajka
- 100 g pokrojonej w kostkę mortadeli lub innej wędliny
- 1 posiekane chili
- 3 ząbki posiekanego czosnku
- wietnamskie zioła lub młody szpinak i kolendra, drobno posiekane
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozbij w misce jajka, wymieszaj z posiekanymi ziołami lub szpinakiem i dopraw chili oraz czosnkiem.
Papier ryżowy połóż i podgrzej na średnio rozpalonym grillu.
Na papierze równomiernie rozsmaruj jajka z ziołami. Następnie rozrzuć mortadelę i suszone krewetki. Polej majonezem i pikantnym sosem.
Po chwili pizzę złóż na pół i podawaj z ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W