Grillowane bakłażany i mozzarellą z gremolatą

Grillowane bakłażany i mozzarellą z gremolatą
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 2 kulki mozzarelli
  • 3 łyżki gremolaty
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 0,7 cm, posolić i posmarować oliwą. Zgrillować z obu stron na rumiano, ostudzić. Mozzarelle pokroić w plastry grubości ok. 0,5 cm, osuszyć. Układać naprzemiennie plastry bakłażana i mozzarelli, posypywać każdą warstwę gremolatą. Podawać na przekąskę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA