Cevice ze śledzia z natką kolendry i sałatką z ogórka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2 bardzo świeże śledzie
1 cytryna
1 limonka
1 strąk chili lub łyżeczka pasty z chili
świeża kolendra
1 ogórek
łyżka sosu sojowego
kiełki do dekoracji
Przygotowanie:
Rybę filetujemy i oczyszczamy dokładnie ze wszystkich ości. Następnie kroimy ją w grubą kostkę i zalewamy sokiem z limonki i cytryny. Dodajemy pieprz, kolendrę i drobno siekane chili. Cevice odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. Podajemy je na sałatce z ogórka pokrojonego w zapałkę z dodatkiem sosu sojowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śledzie
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W