Cevice ze śledzia z natką kolendry i sałatką z ogórka

Cevice ze śledzia z natką kolendry i sałatką z ogórka
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
2 bardzo świeże śledzie
1 cytryna
1 limonka
1 strąk chili lub łyżeczka pasty z chili
świeża kolendra
1 ogórek
łyżka sosu sojowego
kiełki do dekoracji


Przygotowanie:
Rybę filetujemy i oczyszczamy dokładnie ze wszystkich ości. Następnie kroimy ją w grubą kostkę i zalewamy sokiem z limonki i cytryny. Dodajemy pieprz, kolendrę i drobno siekane chili. Cevice odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. Podajemy je na sałatce z ogórka pokrojonego w zapałkę z dodatkiem sosu sojowego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA