Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli

Pieczony ziemniak ze śledziem w cebuli
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Śledzie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki natnij na krzyż. Na blaszkę wysyp sól gruboziarnistą i ułóż na niej ziemniaki. Piecz je przez około 40-45 minut w 200 stopniach.
Cebulę pokrój w krążki i wrzuć do miski. Posyp ją solą i polej octem. Z cebuli odciśnij wodę. Do cebuli dodaj posiekaną papryczkę chilli, majeranek i pieprz. Całość polej olejem.
Odsolone i pokrojone na mniejsze kawałki śledzie dodaj do cebuli. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Gorącego, pieczonego ziemniaka podawaj ze śledziem w cebuli. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA