Kotleciki z mielonego indyka

Kotleciki z indyka
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bułkę zalewamy śmietaną i odstawiamy. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do malaksera. Dodajemy skórkę z cytryny, sól, pieprz, drobno poszatkowaną natkę i miksujemy razem. Odkładamy do miski, a do malaksera wrzucamy bułkę ze śmietaną i jajo. Miksujemy całość na gładką masę. Łączymy ją dokładnie z indykiem i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Kotleciki można odsączyć na ręczniku papierowym. Podajemy gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA