Pikantna zupa rybna z pomidorami
Oceń przepis:
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 korzenie pietruszki
- 0,5kg filetów z białej ryby (dorsz, mintaj, halibut, najlepiej różne)
- 1 chili
- ok. 1,5 litra bulionu rybnego
- 1 puszka pomidorów bez skóry
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- skórka z cytryny
- olej do smażenia
- 2 ząbki czosnku
- suszony tymianek
- nasiona kopru włoskiego
- sos rybny ew.
- sól, pieprz
- części ryby na bulion - skrawki, głowy, kręgosłupy itp.
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa kroimy drobno, przesmażamy na oleju (marchew, seler, imbir, czosnek, pietruszkę, chili). Podlewamy wodą i dodajemy części ryby na bulion. Gotujemy ok. 30-40 minut. Przecedzamy. W garnku rozgrzewamy olej 2 łyżki i wrzucamy pokrojone w słupki marchew, seler i pietruszkę. Przesmażamy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy pomidory, przyprawy (tymianek i koper) koncentrat i dusimy ok. 5 minut. Dolewamy wywar rybny i dodajemy skórkę z cytryny i całość gotujemy ok. 20 minut. Rybę kroimy w kostkę i krótko gotujemy w zupie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W