Pikantna zupa rybna z pomidorami

Pikantna zupa rybna z pomidorami
Oceń przepis:
190 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa kroimy drobno, przesmażamy na oleju (marchew, seler, imbir, czosnek, pietruszkę, chili). Podlewamy wodą i dodajemy części ryby na bulion. Gotujemy ok. 30-40 minut. Przecedzamy. W garnku rozgrzewamy olej 2 łyżki i wrzucamy pokrojone w słupki marchew, seler i pietruszkę. Przesmażamy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy pomidory, przyprawy (tymianek i koper) koncentrat i dusimy ok. 5 minut. Dolewamy wywar rybny i dodajemy skórkę z cytryny i całość gotujemy ok. 20 minut. Rybę kroimy w kostkę i krótko gotujemy w zupie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA