Eton Mess
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Bezy
Składniki:
- 800 g truskawek
- 450 ml śmietany kremówki
- 200 g pokruszonych bez
- 2 gałązki świeżej mięty
- sok z granatów
- konfitura z płatków róż
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kremówkę ubić na ¾ objętości, bez cukru. Następnie ubić ją na sztywno już ręcznie. Do pucharków nałożyć kawałki bezy, następnie kawałki truskawek, porcję bitej śmietany i konfitury.
Następnie można ułożyć kolejną warstwę owoców, bezy i bitej śmietany. Na koniec deser polać odrobiną soku z granatów i udekorować świeżą miętą.
Następnie można ułożyć kolejną warstwę owoców, bezy i bitej śmietany. Na koniec deser polać odrobiną soku z granatów i udekorować świeżą miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Bezy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W