Sałatka z białej kapusty z serem feta i czarnuszką
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 4 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia bałkańska
Składniki:
- ¼ główki białej kapusty
- 2 jasno zielone papryki
- ½ świeżego ogórka
- 1 garść czarnych oliwek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z ½ cytryny
- 40 g startego owczego sera
- 2 plastry sera feta
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka czarnuszki
- sól, pieprz – do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaj kapustę na cieniutkie plastry.
Paprykę pokrój na podłużne cienkie paski.
Ogórka obierz ze skórki i pokrój na półtalarki. Wymieszaj te składniki ze sobą.
Dodaj czarne oliwki, czarnuszkę, natkę pietruszki, oliwę i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem (uwaga: feta i owczy ser są często bardzo słone, także użyj soli z umiarem).
Ułóż porcje na talerzu, dodaj starty ser owczy oraz plastry fety.
Paprykę pokrój na podłużne cienkie paski.
Ogórka obierz ze skórki i pokrój na półtalarki. Wymieszaj te składniki ze sobą.
Dodaj czarne oliwki, czarnuszkę, natkę pietruszki, oliwę i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem (uwaga: feta i owczy ser są często bardzo słone, także użyj soli z umiarem).
Ułóż porcje na talerzu, dodaj starty ser owczy oraz plastry fety.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia bałkańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W