Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu

Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, gdy jest gorący wrzucić czosnek, imbir i papryczkę, zamieszać. Po chwili dodać krewetki i pokrojone w plasterki tofu. Zrumienić. Polać sosem sojowym, odparować. W tym czasie rozgrzać w garnku olej do głębokiego smażenia. Na łyżce cedzakowej ułożyć makaron i suchy zanurzyć w oleju, przyciskając z wierzchu drugą łyżką. Makaron smażąc się urośnie i stanie się chrupki i puchaty. Makaron osączyć, przełożyć na talerz i podać przykryty krewetkami z tofu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA