Makaron z sosem orzechowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 100 g orzechów włoskich łuskanych
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki tartego parmezanu
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- 400 g makaronu tagliatelle
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Orzechy utrzeć z czosnkiem i parmezanem w malakserze, dodać oliwę i śmietankę. Makaron ugotować al dente. Sos orzechowy połączyć z gorącym makaronem. Jeżeli sos jest za gęsty dodać trochę wody z gotowania makaronu. Posypać świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie dodatkowo parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W