Makaron z sosem orzechowym

Makaron z sosem orzechowym
Oceń przepis:
65 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki tartego parmezanu
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 400 g makaronu tagliatelle

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Orzechy utrzeć z czosnkiem i parmezanem w malakserze, dodać oliwę i śmietankę. Makaron ugotować al dente. Sos orzechowy połączyć z gorącym makaronem. Jeżeli sos jest za gęsty dodać trochę wody z gotowania makaronu. Posypać świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie dodatkowo parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA