Sałatka z komosy ryżowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Sałatka z komosy:
1 ½ szklanki komosy ugotowanej wg wskazań na opakowaniu
½ pęczka szczypioru siedmiolatki, białe części rozgniecione i pokrojone, zielone posiekane
skórka i sok 1 cytryny
1 łyżeczka mielonego imbiru
¼ szklanki oliwy extra vergine
½ ogórka, pokrojona w kostkę
½ pęczka mięty, posiekane liście
sól
Sałatka z komosy:
Do niewielkiej miski włóż białe kawałki szczypioru siedmiolatki, dodaj soki skórkę z cytryny, imbir, oliwę oraz sól. Wymieszaj. Do dużej miski włóż zielone kawałki szczypioru siedmiolatki, ogórek oraz komosę. Dodaj pierwszą mieszankę do drugiej i delikatnie wymieszaj. Dodaj miętę, wymieszaj. Sałatkę dopraw solą.
Opracowane na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W