Zupa meksykańska z nachosami
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 cebula żółta
- 1 cebula czerwona
- 4 ząbki czosnku
- 1 papryka żółta
- 2 papryczki chili
- łyżeczka tabasco
- 5 świeżych pomidorów
- 400 ml pulpy pomidorowej
- 1 l bulionu wołowego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 zielona cebulka
- 20 nachosów
- 200 g żółtego sera cheddar
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Białą i czerwoną cebulę oraz chili drobno pokrój. Na rozgrzaną patelnię, z niewielką ilością oleju, wyciśnij czosnek. Dodaj pokrojoną cebulę. Zeszklij wszystko i dodaj mięso mielone. Smaż tak długo, by wytopić cały tłuszcz z mięsa. Pomidory pokrój w kostkę, a paprykę w paseczki i dodaj do mięsa. Wszystko zalej bulionem wołowym i gotuj ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie dodaj pulpę pomidorową. Dopraw solą, pieprzem i tabasco według uznania. Do zupy dodaj fasolę, kukurydzę i pokrojoną cebulkę dymkę. Wlej zupę do miseczek, włóż kilka nachosów i posyp startym serem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W