Drożdżowe racuchy z jabłkiem, bursztynem i bundzem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- ½ szklanki mleka
- 2-3 g drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- 3 jabłka
- 10 dag sera bursztyn
- 10 dag bundzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzać mleko, dodać cukier, drożdże i 2 łyżki mąki. Wymieszać, masa powinna być gęsta jak śmietana. Poczekać, aż zaczyn się podniesie. Dodać jajko, pozostałą mąkę, sól. Odczekać, aż ciasto ponownie ruszy. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, obrać i pokroić na grube plastry. Z bursztyna i bundzu wykroić plastry podobne wielkością do jabłkowych. Złożyć razem po jednym krążku jabłka i obu serów, obtoczyć w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W