Tosty cynamonowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
Składniki:
- chleb tostowy
- 100 ml sherry
- 2 jajka
- skórka otarta z jednej cytryny
- oliwa do smażenia
- cukier wymieszany z cynamonem do posypania
- creme fraiche albo gęsta kremówka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać jajko ze skórką, otartą z cytryny. Na grillu lub kuchence rozgrzać oliwę na patelni. Szybko zanurzać chleb najpierw w sherry, następnie w jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki, posypane cynamonowym cukrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia argentyńska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W