Tosty cynamonowe

Tosty cynamonowe
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska

Składniki:

  • chleb tostowy
  • 100 ml sherry
  • 2 jajka
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • oliwa do smażenia
  • cukier wymieszany z cynamonem do posypania
  • creme fraiche albo gęsta kremówka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać jajko ze skórką, otartą z cytryny. Na grillu lub kuchence rozgrzać oliwę na patelni. Szybko zanurzać chleb najpierw w sherry, następnie w jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki, posypane cynamonowym cukrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA